Onze werkwijze

Hoe gaan we te werk?
Onderhoudswerkzaamheden hebben grote impact. Vreemde mensen over de vloer, lawaai, stof in huis, tijdelijk geen keuken of badkamer. Daarom neemt onze afdeling Wonen de bewoners stap voor stap mee.
Advies
Bij de voorbereiding van de werkzaamheden komt onze woonconsulent al in actie. Zij analyseert de wijk en bewoners en adviseert over communicatie en planning. We bepalen ook al hoe we omgaan met flora en fauna, woningonderzoeken en het behalen van draagvlak bij bewoners.
Aankondiging
Hoera! We starten met de voorbereidingen. Bewoners ontvangen een aankondigingsbrief waarin we ons voorstellen. Zo weten ze precies bij wie ze terechtkunnen en wat ze kunnen verwachten tijdens de onderhoudswerkzaamheden.
Informatiebrochure
We maken een informatiebrochure voor de bewoners. Hierin staat alle relevante informatie begrijpelijk uitgelegd. Van de werkzaamheden tot verwachte overlast en wat bewoners zelf moeten voorbereiden.
Informatiebijeenkomst
We organiseren regelmatig een inloopmiddag en -avond over de werkzaamheden. Bewoners zien hier materialen en kleuren die gebruikt worden en ontmoeten de woonconsulent en uitvoerder. De woonconsulent plant met alle bewoners een afspraak in voor een huisbezoek. Soms organiseren we geen informatiebijeenkomst, maar maken we meteen een afspraak om langs te komen. Dit hangt af van de werkzaamheden en de omvang van het project.
Achter de voordeur
We komen graag bij bewoners thuis. Aan de keukentafel leggen de uitvoerder en woonconsulent uit wat de werkzaamheden inhouden. We leren de bewoner beter kennen, zodat we rekening kunnen houden met hun persoonlijke situatie. Keuzes en afspraken leggen we digitaal vast. Ook vertellen we over de impact van de onderhoudswerkzaamheden, zodat bewoners zich goed kunnen voorbereiden. Vervolgens lichten we de technische werkzaamheden toe en bekijken we samen de ruimtes waar we aan de slag gaan.
Draagvlak
Alles wat we doen, gebeurt in overleg met bewoners. Door hen te betrekken bij plannen en keuzemomenten vergroten we het draagvlak.
Start-werk-gesprek
Vlak voor de onderhoudswerkzaamheden starten, ontvangt de bewoner de exacte planning. We geven aan wanneer hun woning aan de beurt is en welke ruimtes ze wel en niet kunnen gebruiken. Daarnaast checken we of alle voorbereidingen zijn getroffen, bijvoorbeeld het leeghalen van de zolder.
Koffiemomentje
Tijdens de werkzaamheden organiseren we regelmatig een koffiemomentje. De woonconsulent is dan aanwezig in de bouwkeet of rustwoning, waar bewoners kunnen binnenlopen met vragen.
Nieuws en updates
Om bewoners goed op de hoogte te houden, stuurt de woonconsulent regelmatig een nieuwsbrief met praktische informatie over de planning, de voortgang, het parkeren en het steigerwerk. Deze updates kunnen we ook delen via een bewonersapp.
Tijdelijke huisvesting
Moeten bewoners tijdelijk verhuizen? De woonconsulent coördineert de planning en sleuteluitgifte. Uiteraard in afstemming met de woningcorporatie.
Meterkastlijst
Handig voor de bewoners: de afspraken die we maken tijdens de huisbezoeken, kunnen ze teruglezen op de zogenaamde meterkastlijst.
Sociale rondes
De woonconsulent loopt regelmatig een ronde door de wijk of belt bij bewoners aan. Zo houden we een vinger aan de pols. Ook de uitvoerder is regelmatig aanwezig om vragen te beantwoorden. Bewoners kunnen hen altijd aanspreken.
Meteen hulp bij klacht of calamiteit
Bij een klacht of schade kunnen bewoners meteen terecht bij de woonconsulent of uitvoerder. We zijn 24/7 bereikbaar en lossen problemen zo snel mogelijk op. Ook buiten werktijden en in het weekend.
Uw mening telt
Regelmatig peilen we hoe de bewoners de werkzaamheden ervaren. Tussentijds en aan het eind meten we met een enquête de klanttevredenheid in de wijk.